Artikel ringkas ini sesuai dibaca oleh wanita yang ingin kurus tapi tiada masa untuk bersenam sebab sibuk dengan kerjaya.

Semestinya mempunyai rumah, kereta, wang dan keluarga sendiri menjadi impian kita. Oleh sebab itu, kita kerja keras hari-hari untuk kejar impian tersebut.

Trend zaman sekarang, wanita kerja kerasnya sama seperti lelaki. Hebat! Sampai anda yang membujang sampai 40-an. Baru-baru ini, wanita bekerjaya di tempat kerja ibu saudara saya baru kahwin pada usia 56 tahun. Alhamdulillah. Ada jodoh untuk beliau.

Tapi, bayangkan wanita yang kerjanya sangat sibuk dan jadual sangat padat. Satu hari, jatuh sakit. Doktor kata overwork dan stress. Juga didapati lemah jantung dan kencing manis.

Semua kesan ini disebabkan kurang amalkan gaya hidup sihat. Mencegah lebih dari merawat.

Mahu tak kalau kami kongsikan 3 Tips Kurus dan amal hidup sihat walaupun anda sibuk seharian dan tiada masa nak bersenam 30 minit sehari?

Kalau MAHU, teruskan bacaan anda dengan rasa gembira.

3 Cara Kurus Badan Dengan Cepat.

=====
TIPS #1- BANYAKKAN BERJALAN
=====

Bagi jantung kita berjalan, kalau asyik duduk sepanjang masa. Parah lah juga jantung kita. Bagaimana cara yang senang?

+ Jangan guna lif
+ Parking kereta jauh-jauh

Ini 2 idea supaya kita jalan jauh. Dengan berjalan, jantung kita dapat lakukan aktiviti lebih seperti pam jantung dengan konsisten. Ada juga peluh keluar. Tak mengapa, masuk pejabat sembur minyak wangi.

Yang penting kita sihat.

 

=====
TIPS #2- SARAPAN RINGAN
=====

Jangan gatal tangan untuk ambil nasi lemak dengan teh tarik. Jauhi diri daripada makanan seperti ini. Sangat tak elok untuk produktiviti kerja. Nasi lemak buatkan kita mengantuk dan malas buat kerja. Sudah la tak berkhasiat, banyak pula mudharat.

Ambil sarapan berkhasiat seperti Jus Buah dan Sandwich. Berikan vitamin dan tenaga yang cukup untuk badan kita perlukan. Insya Allah. Lebih berkhasiat dan baik untuk diri.

 

=====
TIPS #3- RELAKS & BE KOOL
=====

Jangan terus-menerus buat kerja tanpa henti. 30 minit kerja, 5 minit berjalan. Ini untuk elakkan stress dan overwork. Bernafas untuk relaks minda. Bagi orang islam, ambil peluang ini untuk berzikir. Insya Allah. Lebih tenang dan bersemangat.

 

Ini sahaja 3 tips untuk hidup sihat dari kami. Kami berikan tips yang mudah supaya anda senang amalkan.

Anda nak tahu lagi rahsia bagaimana tak perlu buat semua tips di atas tapi masih boleh hidup sihat dan kurus. Ya, kami boleh bantu untuk anda kurus walaupun anda sibuk 24 jam dengan hanya tampal sahaja.

Tampal apa?

Klik sini -> Saya Nak Kurus Dengan Tampal-Tampal Sahaja.